e-Güvenlik

Ekm

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yürüttüğü DWS-DİGİTAL WELLBEİNG@SCHOOL ERASMUS KA2 KAPSAMINDA Okulumuz 9. ve 10. sınıflarımıza ''Dijital Refahları için Farkındalık'' etkinliğni uyguladık.

COVİD-19 salgını eğitim sektörünü önemli ölçüde etkileyerek Avrupa'daki okulların büyük çoğunluğunun eğitim hizmetlerinin dijitalleştirilmesi sürecini hızlandırdı. Okul Kurumları ve daha geniş anlamda eğitim sektörü, öğrencilerin kişisel refahlarını sağlamanın ve ilgili risklerden kaçınmanın bir yolu olarak, çevrimiçi yaşamlarını yönetmede daha başarılı olmalarını sağlayacak araçlarla donatılmasında büyük bir role sahiptir.

Dijital becerilerin geliştirilmesi öncelikle teknolojilerin teknik olarak nasıl çalıştırılacağına odaklanırken, artık bu kullanımı sınırlandıracak ve yönlendirecek becerileri geliştirmek okul sistemi için önemli bir görev haline geldi. Okullar, medyanın günlük yaşamda eleştirel ve dengeli kullanımının, yani dijital refah durumunun geliştirilmesinde önemli aktörler olabilir.

Bu proje, projenin bir parçası olarak üretilen etkinlikler aracılığıyla, öğretmenlerin okulda dijital refahı teşvik edecek iyi uygulamalarla donatılmasını amaçlamaktadır.

Ayrıca proje, lise öğrencilerinin dijital refahlarına ilişkin farkındalıklarını artırmayı ve bu farkındalığı geliştirmeyi amaçlıyor.

eTwinning projelerimiz kapsamında okulumuzda öğrencilerimizin tüm okulumuza hazırladığı pano , sanal pano ve  sunu çalışmalarımız.

Okullarda Sosyal Medyanın Kullanılması MEB 2017/12 Genelgesi

Milli Eğitim Bakanlığı Okullarda Sosyal Medyanın Kullanılması konusunda genelge yayımladı. 2017/12 sayılı MEB genelgesinde facebook, twitter, youtube gibi sosyal medya kanallarında öğrenci resimleri, öğrenci videoları, öğretmen resimleri ve videolarının paylaşılması konusunda açıklama yaptı ve uyarılarda bulundu. Bilgi için ilgili genelge linkini tıklayınız.

Okulumuzda 2 yıldır gerçekleştirdiğimiz projeler neticesinde '' Avrupa Komisyonu '' tarafından ''eTwinning Okulu'' olma daveti aldık. Bunun ilk ve önemli aşaması olan eSafety Label Bronz Etiketini almış bulunmaktayız. Bu etiket aralarında ülkemizin de bulunduğu 34 Avrupa Eğitim Bakanlıklarının üye olduğu  Avrupa Okul Eğitim Platformu ( Europen Schoolnet ) tarafından uygulamaya konulan  Uluslararası geçerliliği olan bir akredite ve destek hizmeti sunan topluluk olup,  bundan sonra   Çeaş Anadolu Lisesi olarak bu topluluğun resmi bir üyesi olduğumuzun kanıtıdır. Bu topluluğun bir parçası olmaktan mutluyuz, gururluyuz.

Bundan sonra okulumuz uluslararası platformda öncelik ve prestij sahibi olamaya hak kazanmıştır.  Okulumuzda öğretmen, öğrenci ve velilerimizle işbirliği içerisinde proje çalışmalarımıza devam edeceğiz.

EGÜVENLİ OKUL POLİTİKAMIZ

Sınıflarımızda öğrencilerimizi ''Güvenli İnternet- İnternet Etiği'' konusunda bilgilendirme çalışmamızı gerçekleştirdik.

Öğretmenlerimize ''Bilinçli İnternet Kullanımı''kousunda eğitimimizi tamamladık.

Sanal Zorbalık günümüzdeki en tehlikeli saldırılar arasında kabul edilmekte. Tedbirlerini her aile almak zorunda.

Teknoloji Bağımlılığı ile ilgili olarak.Okulumuz velilerimizden paylaşılan içerik sunumu ve videolarıız linktedir.

Siber Zorbalık ve İnternetin Güvenli Kullanımı konusunda velilerimiz bilgilendirildi.

Teknoloji Kullanımının Kontrolü İçin... Sınıflarımızda bilgilendirmeler yapıldı.

eTwinning projelerinde çalışma yapan öğrencilerimiz uzaktan eğitimle e-güvenlik konusunda eğitime dahil olup  sertikalarını aldılar.